Kilolu olmak, obez olmak günümüz dünyasının en büyük sorunlarından bir tanesini teşkil etmektedir. Nitekim artık sürekli olarak tükettiğimiz fast food tarzı yiyecekler, yemeklerin tek bir telefonla ayağımıza gelmesi, sosyal medya uygulamalarının bizi oturduğumuz yere hapsetmesi gibi durumların neticesinde, kilolu olmak günümüz dünyasının en büyük problemi haline gelmiştir. Tabii bu durumda sağlığımızı ve görümümüzü olumsuz yönde etkilemektedir.
İşte bu makalemde sizlere kilolu olmanın getirmiş olduğu, kötü görünümden kurtulmak için yapmanız gerekenler nelerdir? bundan bahsedeceğim.
Bu makalenin sonunda “kilolu erkekler nasıl giyinmeli? Şişman erkekler nasıl giyinmeli?” sorularının cevaplarını bulacaksınız. O zaman çok fazla vakit kaybetmeden yazımıza başlayalım.
YAZI İÇERİĞİ
Kilolu Erkekler Nasıl Giyinmeli?
#1. Koyu Renkleri Tercih Edin
Eğer kilolu bir bireyseniz ilk tercihiniz muhakkak ki koyu renkli kıyafetler yönünde olmalıdır. Nitekim koyu renkler vücut hatlarınızı açık renkli kıyafetlere göre daha fazla kapatma eğilimindedirler. Bu da sizin olduğunuzdan daha zayıf gözükmenize neden olur.
Özellikle vücudunuzdaki daha fazla kilo olan bölgelerde koyu renkli kıyafetleri tercih edin. Mesela fazla kilolarınız üst bölgenizde ise, koyu renkli tişörtler veya koyu renkli ceketleri tercih edin. Bu sizin için daha iyi olacaktır.
#2. Katmanlar Halinde Giyinin
Fazla kilolarınızı saklamanın ve daha fit gözükmenin bir diğer yolu ise katmanlama yaparak giyinmektir. Burada eğer klas bir katmanlama yapmak istiyorsanız sizlere tavsiyem, görsel üzerinde gördüğünüz şekilde bir katlama yapmanız yönünde olacaktır. Tabii bu şekilde bir katmanlama yapmak için bir paltoya ihtiyacınız var.
- Ancak daha sportif ve daha gündelik bir katmanlama yöntemini tercih etmek isterseniz o zaman sizlere tavsiyem, flanel gömlek katmanlaması yapmanız yönünde olacaktır. Bu şekilde daha gündelik ve sportif bir kıyafet katmanlaması yapabilirsiniz.
(Bkz: Flanel gömlek katmanlama)
#3. Pantolonunuzun Boyunu Ayarlayın
Kilolu erkeklerin genel olarak ilk tercihi geniş giyinmek yönünde olduğu için giydikleri pantolonların paçaları genellikle, ayakkabılarını tamamen kapatır ve paçaları yerlerde sürünür. Ancak bu kişinin dışarıdan daha kilolu ve kötü gözükmesine neden olmaktadır. Bu yüzden pantolonunuzun paçası, ayakkabı topuğunuzun 1-2 cm yukarısında olsun ve düz kesim pantolonları tercih edin.
(Bkz: Pantolon modelleri)
- Ayrıca düşük ve yüksek bel pantolonlardan uzak durun.
#4. Sade Giyinin – Desenli Kıyafetlerden Uzak Durun
Kilolu erkekler nasıl giyinmeli? Sorusunun bir diğer cevabı da sade ve desensiz giyinmeleri yönünde olacaktır. Sade, koyu renkteki kıyafetler vücudunuzu daha iyi kapatır. Desenli kıyafetler ise (özellikle yatay çizgili desene sahip kıyafetler) vücudunuzu daha geniş gösterir. Bu da sizin daha kilolu gözükmenize neden olur.
Bu yüzden olabildiğince desensiz, sade kıyafetleri tercih edin.
#5. Pamuklu Giysiler Giymeye Özen Gösterin
Kilolu olmanın bir diğer dezavantajı da çabuk terlemektir. Nitekim fazla kilodan ötürü vücut, normal bir aktivitede zayıf insanlara göre daha fazla efor sarf eder. Bu yüzden de daha fazla terler. Bu sebepten ötürü, çok fazla kilonuz varsa eğer pamuklu kıyafetler giymeyi tercih edin.
- Tabii bununla beraber, kıyafetlerinizin altına fanila giymenizi tavsiye ederim. Bu vücut terinizi alacak ve dışarıdan belli etmeyecektir.
#6. Polo Yaka ve “V” Yaka Tişörtleri Tercih Edin
Şişman erkekler nasıl giyinmeli? sorusunun bir diğer önemli cevabını da yaz aylarında sürekli olarak giymiş olduğumuz tişörtler üzerinden verebiliriz. Eğer kilolu bir insansanız, mümkün olduğunca V yaka veya polo yaka tişörtleri tercih ediniz. Çünkü bu iki yaka çeşidine sahip tişörtün ön kısmı açık ve yuvarlak yaka tişörtlere göre daha geniştir. Bu da sizin daha ideal gözükmenizi sağlar.
Kilolu erkekler nasıl giyinmeli? başlıklı makalemin sonuna gelmişken son olarak sizlere şunu söylemek isterim, pantolon giyerken kemer kullanmak sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden kemer yerine askı da kullanabilirsiniz. Hem bu sizi daha fazla entellektüel gösterecektir.
Ayrıca (bkz: erkek ceket modelleri nelerdir?)