Deri ceket, zamanının başlangıcından beri trend olan ve asla modası geçmeyecek kadar klasik ve çok yönlü bir giyim eşyasıdır. Nitekim aşağıda geniş bir şekilde anlatacağım üzere deri ceketler ile birçok farklı ortam için birçok farklı kombin oluşturabilmeniz mümkündür. Bu da deri ceketin çok yönlü ve klasik bir ceket olduğuna işarettir ve kesinlikle halihazırda bir tane deri ceketiniz yoksa mutlaka almanız ve gardırobunuza eklemeniz gerekir.
- Bu noktada bazılarınız diyebilir ki peki nasıl bir deri ceket almalıyım? Deri ceket türleri nelerdir? gibi sorular sorabilir.
İşte bu makalede bu soruların cevaplarını vereceğim ve aynı zamanda “Deri ceket nasıl giyilir? Deri ceket nasıl kombinlenir?” sorularının cevaplarını vererekten deri ceket giyimine dair bazı ipuçları vereceğim.
O zaman gelin “Deri ceket türleri nelerdir?” Sorusunun cevabı ile yazıya başlayalım.
YAZI İÇERİĞİ
Deri Ceket Türleri Nelerdir?
#1. Bisikletçi Ceketi
Deri ceket modelleri arasında olan bisikletçi deri ceket modeli, genellikle siyah renkte, metal zımba ve asimetrik fermuarlarla tamamlanmış, kırpılmış bir deri cekettir.
Bu ceket modelinin en önemli özellikleri arasında dikkat çeken geniş yakası, fermuarları, çıtçıtları ve zımba metal parçaları vardır. Bu özellikleri sayesinde bu ceket sadelikten tamamen uzak ve oldukça dikkat çekici olma eğilimindedir. Bu yüzden de eğer “Ben sade bir deri ceket isterim” derseniz size bu sade deri ceket modelini tavsiye etmem.
- Bunlarla beraber, bu ceket modelinin altına giyilecek en iyi kıyafetlerden bir tanesi şüphesiz ki boğazlı kazaktır. Nitekim geniş yaka ve boğazlı kazak birbirini tamamlar ve oldukça estetik bir görünüm oluşturur.
- Tişört ile veya düz kazak ile giyilmesini tavsiye etmem.
#2. Yarışçı Ceketi
Yarışçı ceketi aslında yarışmak için yapılmıştır. II.Dünya Savaşı’ndan sonra, birçok erkek biraz eğlenmek için barlar ve kafeler arasında motosiklet yarışına başlamış ve bu da önde güçlü bir fermuar ile yeterli koruma sağlamak için arkada yeterince ağır olan minimalist bir deri ceket ihtiyacını oluşturmuştur. Neticesinde ise yarışçı ceketleri ortaya çıkmıştır.
Yarışçı ceketleri genellikle daha ince bir kesimdir ve sadece ön fermuar dahil olmak üzere az miktarda ayrıntı içerir. Yani yarışçı deri ceketler genellikle sade bir görünüme sahiptir. Genellikle ceket ortasında düz bir fermuar vardır o kadar, başka özellikleri yoktur.
Bu yüzden sadeliği sevenler için birebirdir.
- Bu ceket modelinin altına sade tişörtler, kazaklar giyebilirsiniz. Oldukça şık bir görünüm oluşturur.
#3. Pilot Ceketi
Deri ceket türleri arasında pilot ceketler, bir diğer ismiyle uçuş ceketleri pilotları sıcak tutmak amacıyla tasarlanmış deri ceketlerdir. Ancak gerek şıklığı gerek işlevselliği bakımı ile artık günümüz dünyasında sıradan erkeklerin giymesi içinde tasarlanmıştır.
Bu deri ceket modelinin en önemli özelliklerinden bir tanesi hacimli ve kürklü olmasıdır. Bu da aslında cılız görünümlü insanlar için avantaj oluşturmaktadır. Çünkü kişinin daha hacimli gözükmesine neden olmaktadır. Eğer daha hacimli gözükmek gibi bir isteğiniz var ise o zaman bu deri ceket modelini tercih edebilirsiniz.
Bunlarla beraber ceketin boyun yakasındaki kürkünden ötürü ceket ne sade ne de çok fazla dikkat çeken bir görünüme sahiptir.
- Aynı zamanda bu ceket ile beraber düz bir pantolon ve ceket altına giyeceğiniz sade bir ceket veya kazak ile oldukça şık bir görünüm oluşturabilirsiniz.
#4. Bombacı Ceket
Deri ceket türleri arasında bombacı ceket, son yıllarda kendi başına gerçek bir erkek giyim elyafı haline geldi ve nedenini anlamak zor değil. Nitekim,
- Görünüm açısından tutarlı olması
- Merkezi fermuara sahip olması
- Parlak naylondan yumuşak, esnek deriye sahip olması
- Ve en önemlisi de çok yönlü olması nedeniyle bu deri ceket türü son zamanların en popüler deri ceket modeli haline gelmiştir.
Eğer bir tane deri ceketim olsun o da çok yönlü bir deri ceket olsun, birçok farklı kıyafetime uysun diyorsanız o zaman sizlere kesinlikle bu deri ceket modelini tavsiye ederim.
#5. Blazer Ceket
Blazer ceketin ne olduğunu “Blazer ceket nedir? Nasıl giyilir?” isimli makalemde bahsetmiştim. Tekrardan kısaca değinmem gerekirse eğer blazer ceket, günümüzde kadınlar tarafından da kullanılan, birçok ortama ayak uydurabilen gayet şık bir spor cekettir.
Buradaki spor ceket kavramının altını özellikle çiziyorum; çünkü Blazer terimi neredeyse tüm spor ceketler için kullanılmaktadır. Ancak gerçek şu ki tüm spor ceketler blazer değildir fakat, tüm blazer ceketler spor ceketlerdir. Üç belirgin özellik blazer ceketi diğer ceket türlerinden farklı kılmaktadır: Bunlar kumaş, kesim ve düğmelerdir.
Blazer ceketin ne olduğundan kısaca bahsettikten sonra sizlere şunu söylemek istiyorum ki blazer ceket ister deri ceket türünde olsun ister klasik bir şekilde olsun fark etmeden mutlaka gardırobunuzda bir tane olması gerekir. Peki neden? Çünkü bu ceket türü ile oluşturacağınız bazı kombinler neticesinde çok resmi olmayan davetiyelere, organizasyonlara çok rahat bir şekilde katılabilirsiniz.
- Şuradaki yazımda bahsettim.
Aynı zamanda bu ceket türünü iş hayatınızda da çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Mesela bir iş görüşmesine gideceğiniz zaman eğer çok resmi bir görüşme değilse üzerinize giyeceğiniz bir blazer ceket, onun altına kot pantolon ve kundura ile çok rahat bir şekilde o iş görüşmesine gidebilirsiniz. Hiçbir şekilde absürt durmaz.
Bunlarla beraber bir de sizi daha olgun ve oturaklı gösterecek olması bu ceketinin neden gardırobunuzda bulunması gerektiğinin bir başka gerekçesidir.
Deri ceket türleri kısaca bu şekildedir. Deri ceket türleri hakkında sizlere bilgi verdikten sonra şimdi ise sizlere deri ceket nasıl giyilir? Sorusunun cevabını vermek istiyorum; çünkü biliyorum ki birçok kişi “Deri ceket nasıl giyilir? Ne zaman giyilir? Nasıl kombinlenir?” gibi soruların cevapları oldukça muammadır.
Deri Ceket Nasıl Giyilir?
Bu soruya karşılık olaraktan sizlere ilk önce şunu söylemek istiyorum; deri ceketler çok yönlü ceketlerdir ve birçok ortama ayak uydurup sizi şık gösterirler. Bu da aslında deri ceketler nasıl giyilir veya deri ceketler nasıl kombinlenir sorularının cevaplarını bizlere vermektedir.
- Şöyle ki siz deri ceketinizin altına bir tişört, kazak veya gömlek giyerekten ve bunların altına da kot pantolon, eşofman giyerekten çok rahat bir şekilde şık bir kombin oluşturabilirsiniz. Nitekim deri ceketin yapısı buna müsaittir.
Bu doğrultuda sizlere yine de tavsiyem deri ceketinizin altına oldukça sade kıyafetler giymeniz yönünde olacaktır. Mesela beyaz tişört, siyah kazak, bordo kazak veya siyah gömlek gibi sade kıyafetler ile beraber ayağınıza giyeceğiniz bir kot pantolonla birlikte oldukça şık kombinler oluşturabilirsiniz.
- Bununla beraber deri ceketin altına ayakkabı olaraktan bot giymenizi tavsiye ederim.
Ayrıca deri ceket türlerine göre hangi kıyafetlerin hangi deri ceket ile daha çok yakışacağını yukarıda bahsettim. Oradaki ufak tavsiyeleri tekrardan inceleyebilirsiniz.
Deri Ceket Ne Zaman Giyilir?
Deri ceket almak isteyen birçok kişinin kafasını karıştıran temel sorulardan birkaç tanesi “Deri ceket hangi aylarda giyilir? Deri mont hangi mevsimlerde giyilir?” Gibi sorulardır. Bu sorulara binayen sizlere şunu söylemek isterim ki deri ceketleri, son baharın ekim ayından itibaren ilk baharın mayıs ayına kadar her dönemde giyebilirsiniz.
Tabi bazı deri ceketleri kışın zorlu koşullarında pek fazla giyme imkanınız olmayabilir. Çünkü bazı deri ceketler yapısı gereği içerisinde kürk yoktur. Bu da bu deri ceketleri kışın giymenize olanak göstermez. Tabi içi kürklü olan deri ceketleri de özellikle ilk bahar aylarında, özellikle Antalya gibi bir bölgede yaşıyorsanız giyemezsiniz; çünkü nem ve sıcaklık içerisinde bu ceketlerin içinde bunalırsınız.
Bu yüzden eğer ki derseniz ben her dönem deri ceket giymek istiyorum; o zaman sizlere tavsiyem, kış için içi kürklü deri ceket, bahar dönemleri içinde içi astarlı deri ceket almanızı öneririm. Neticesinde yaz mevsimi hariç tüm mevsimlerde deri ceket giyebilirsiniz.
Deri Ceket Almaya Değer Mi?
Bu sorunun cevabına karşılık sizlere vereceğim yanıt; kesinlik evet yönünde olur. Çünkü dostlar, bu ceket almanız ile beraber iki şey kazanmış olacaksınız; bunlardan ilki güzel bir görünüm ikincisi soğuktan korunma. Birçok ceket türü bu iki özelliği bir anda size sağlamaz. Bu yüzden de mutlaka ama mutlaka gardırobunuzda bir tane deri ceket olmasını tavsiye ederim.
Bunlarla beraber yukarıda açıkladığım üzere unutmamak gerekir ki deri ceketler çok yönlü ceketlerdir. Yani birçok farklı ortamda, birçok farklı kıyafet ile giyebilirsiniz ve kesinlikle sırıtmaz. Bu da aslında neden bu cekete sahip olmamız gerektiğinin farklı bir yanıtıdır.
Deri Ceket Modelleri Ve Fiyatları
Birbirinden farklı erkek deri ceket modellerini özellikleri ile birlikte incelemek ve aralarındaki fiyat kontrolünü yapmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.