Kravat Nasıl Bağlanır? Resimli Anlatım

Kravat bağlama; resmiyetimizin, resmi olduğumuzun birer göstergesidir ve kravat bağlamak artık günümüzün vazgeçilmez eylemlerinden birisi olmuştur. Öyle ki gerek iş hayatımızda gerekse resmi işlerimizin çoğunda kravat bağlama zorunluluğu içerisindeyiz. 

Bu yüzdendir ki “Kravat nasıl bağlanır? Kravat nasıl takılır? Sorularının cevaplarını bilmeliyiz. Hatta ve hatta kravat bağlama eylemini sürekli olarak dan yapan biriysek eğer değişik şekillerde kravat bağlama modelleri hakkında da bilgi sahibi olmalıyız. 

Nitekim her farklı bağlama şeklinin  bize katacağı farklı bir görüntü vardır. Ayrıca dostlar, her gün aynı bağlama şeklini yapmaktansa arada farklı bağlama şekilleri yapmanız emin olun ki ruhunuzu açacaktır.

Ancak siz burada derseniz ki “Kardeşim benim değişik kravat bağlama modellerine ihtiyacım yok. Sen bana basit yöntemi göster” derseniz işte size o zaman size ilk olarak kravat bağlamanın en kolay yolunu gösterebilirim.

YAZI İÇERİĞİ

Kravat Bağlamanın En Kolay Yolu

Kravat bağlamanın en kolay yolu şüphesiz ki basit düğüm tekniğidir. Bu teknik “Four in hand” tekniği olarak da bilinir.

Basit düğüm tekniğinin nasıl yapılacağını adım adım anlatmak gerekirse:

 

kravat-bağlama

  1.   Dostlar ilk önce kravatı elinize alın ve boynunuzdan aşağıya doğru 1.ci  fotoğrafta görmüş olduğunuz gibi sarkıtın. ( Kardeşimm bu bilgiyi paylaşmaya ne gerek var? Diye sorup stem etmeyin; çünkü kravat bağlama adına öyle saçma şeyler görüyorum ki yok birisi ayağında bağlamaya çalışıp sonrasında boynuna geçiriyor. Bir diğeri alnına sarıp orada bir ayar verip sonra boynuna geçirmeye çalışıyor vs. Dostlar bunlara gerek yok ilk başta yapmanız gereken çok basit sadece kravatı boynunuzdan sarkıtın.)
  2. Sonrasında ise kravatın ucu geniş olan kısmını ince olan kısmından tam bir tur olacak şekilde, zıt bir şekilde çevirin ve bir sonraki adım olarak kravatın geniş ucunu, kravatların iki yanının tam birleşim yerinden (boyun bölgesinde) yukarıya geçirin. (Fotoğraf 4’te gördüğünüz gibi)
  3. Son olarak da kravatın geniş ucunu oluşturduğunuz bağ kısmından geçirin. Ve tebrikler bu mücadeleyi kazandınız.

Yukarıda anlatmış olduğum yöntem kravat bağlamanın belki de en kolay yöntemidir ve toplum içerisindeki insanların büyük çoğunluğu bu yöntemi kullanarak kravatını bağlar.

Sizde eğer sürekli olarak dan kravat bağlayan bir insan değilseniz ve sadece bir kereliğine formalite icabı kravat bağlamak zorundaysanız  sizlere kesinlikle bu kravat bağlama şeklini öneririm. Çünkü basit ve kullanışlı.

Ancak dostlar sürekli olarak kravat bağlayan ve kravat bağlamaya zorunlu bir insansanız sizlere kravat bağlamanın diğer şekillerini de öğrenmenizi mutlaka öneririm. Nitekim yukarıda söylediğim üzere kravatınızı farklı model de bağlamanız farklı bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.

kravat-bağlama-modelleri

Farklı Modellerde Kravat Bağlama

Kravat bağlamanın farklı modellerinden bahsetmeden önce sizlere kravat bağlamanın 177.062 farklı yolu olduğu bilgisini vermek istiyor ve bu doğrultuda şunu demek istiyorum; Kravat bağlamanın tüm farklı yollarını bilme şansınız yoktur.

Bu yüzden en bilindik ve hoş duran kravat bağlama şekilleri hakkında bilgi sahibi olmanız sizin açınızdan oldukça yeterli olacaktır.  Peki nedir bu en bilindik ve hoş duran kravat bağlama şekilleri?

Tam Winsdor Yöntemi İle Kravat Bağlama

Tam Winsdor yöntemi, İngiliz stili bir düğüm çeşididir ve  Windsor kravat bağlama yöntemi adını Windsor Dükü’den almıştır. Bu nedenle Tam Winsdor yöntemine İngiliz tarzı kravat bağlamak da diyebiliriz.

Aynı zamanda  kravat bağlamada, Tam Winsdor yöntemini kullanmanız ile birlikte kravatınızın düğüm kısmı üçgen bir görüntü alacağı için Tam Winsdor yöntemi bize “Üçgen kravat nasıl bağlanır?” Sorusunun cevabını da bizlere vermektedir.

Bu kravat bağlama yöntemi genel olarakdan  İtalyan yakalı gömleklerde ya da Windsor yaka denilen ayrık yakalı gömlekler üzerinde tercih edilmektedir. Çünkü bu yöntem ile bağlanmış olan kravatlar, gayet hacimli bir yapıya sahiptirler.

İtalyan Yaka Gömlek – Ürünü İncelemek İçin Tıkla!

(Bkz: Gömlek yaka çeşitleri nelerdir?

Tam Winsdor yöntemi ile nasıl kravat sağlayacağınızı  adım adım anlatmak gerekirse;

üçgen-tarzı-kravat-nasıl-bağlanır

  1. Kravatı boynunuzdan sarkıtın.
  2. Sonrasında ise kravatın ucu geniş kısmını, ucu ince olan kısma çapraz bir şekilde getirin ve oradan da  kravatın geniş ucunu, kravatların iki yanının tam birleşim yerinden (boyun bölgesinde) yukarıya geçirin. ( Fotoğraf 3.te görmüş olduğunuz gibi.)
  3. Sonrasında tekrardan  kravatın geniş ucunu (6.cı fotoğrafta gördüğünüz gibi) ön taraftan, boyun bölgesinin olduğu yerden  geçirin. Bu noktada fark edeceğiniz üzere, kravatın düğüm noktasında üçgene benzer bir görüntü oluşmuş olacaktır.
  4. İşte tam bu noktada kravatın geniş ucunu, üçgenin üzerinden paralel bir şekilde geçirin ve yukarıdaki boyun kısmından tekrar geçirin. ( Fotoğraf 9’da gördüğünüz gibi)
  5. Ve düğüm kısmındaki boşluktan kravatın geniş ucunu aşağıya doğru geçirin.

 

Grantchester Yöntemi İle Kravat Bağlamak

Bu yöntem ile kravat bağlamayı bilmek oldukça önemlidir; çünkü eğer Grantchester yöntemi ile kravat bağlayabilirseniz, bu yöntem  sayesinde bağlamış olduğunuz kravatları her farklı yaka gömlek ile birlikte kullanma şansınız vardır. Bu yüzden bu yöntemi bilmek oldukça önemlidir.

 

Pratt Yöntemi İle Kravat Bağlamak

Pratt kravat bağlama yöntemi, Windsor düğümünün bir çeşididir. Simetrik ve orta büyüklüktedir.  Bu nedenle insanlar onu Küçük veya Dörtte Düğüme harika bir alternatif olarak görmektedirler.

Pratt, bağlanması kolay bir düğüm olarak bilinir. Sadece birkaç dönüş veya geçiş gerektirir.

kravat-bağlama-teknikleri-resimli-anlatım

Kravat bağlama, kravat nasıl bağlanır? başlıklı makalemin sonuna geldik umarım yardımıc olabilmişimdir. Kafanıza takılan yerleri yorum kısmında belirtebilirsiniz. 

En İyi Erkek Kravat Modelleri Hemen inceleyin!

 

 

Bir cevap yazın